element LA

Element LA is a 12-acre creative campus, centrally located in West Los Angeles.[place] and Gensler collaborated on the renovation of the site and its four existing light industrial buildings– all featuring high, wood bow truss ceilings, sawtooth skylights, and industrial windows. In order to maximize the available space for landscape amenities, [place] proposed a multi-level parking garage, allowing the existing sea of asphalt to be converted into a large communal courtyard with activities such as basketball, volleyball, and a park area for more intimate gathering spaces. Two large breezeways provide active exterior corridors between buildings.

The primary concept for the campus design was to weave the interior and exterior together. The exterior spaces push into the buildings and the interior spills out into the landscape, dissolving the barrier between indoors and outdoors. Translucent pop-outs create more identifiable entry points and literally connect the interior with the exterior. Large industrial openings allow for the tenant spaces to open up to private tenant patios and a grove of trees for shaded casual seating.